Dubai na budžetu je tema koja se često provlači kroz razgovore o skupoći ovog grada. Dubai je poznat kao skupa destinacija odnosno grad koji te na svakom koraku mami da potrošiš više! Neću reći da nije. ALI ću reći da to nije razlog zašto ga netko na budžetu ne bi mogao posjetiti i uživati čak i onda ako mora jako (pri)paziti na troškove. Od tuda je nekako i krenula i ideja #girlsonlyputovanja u Dubai – između ostalog, da pokažemo kako nam za ovaj grad ne trebaju milijuni da bismo uživali u onome što on pruža.

Dubai na budžetu – savjeti za besplatno uživanje

 • Dubai mall i šetnja oko fontana kao i uživanje u showu – apsolutno besplatno! Instagramične fotke na svakom koraku, a osim vožnje metroom za svega nekoliko dirhama, niste potrošili ništa, a uživati možete čitav dan!
dubai na budžetu
 • Posjet starom dijelu Dubaija – šetnja kroz gold i spice souk, te kvartove Al Seef i Bastakiya. Još jedan dan u kojem osim vožnje metroom i naravno hrane, možete uživati potpuno besplatno!
dubai na budžetu
 • Kite beach, La Mer ili The Beach – uživanje na jednoj od gradskih plaža također je besplatno! Možete posjetiti sve tri, ovisno o tome kakav pogled želite dok ležite na toplom pijesku…
dubai na budžetu
 • JBR i Dubai Marina – prošećite, pogledajte, slikajte. Danju, noću… ne naplaćuje se ništa, a izgleda spektakularno!
 • Souk Madinat Jumeira – mala Venecija Dubaija kojom možete prošetati, napraviti odlične fotke Burj Al Araba, a blizu ste plažama, Palmi i Dubai Marini. Jedva 10 minuta vožnje taksijem od Mall of Emirates…
dubai na budžetu

Dubai na budžetu – savjeti za jeftino uživanje

 • Vožnja tradicionalnim Abra brodićem s jedne strane kanala na drugu u starom dijelu Dubaija košta SAMO 1aed po osobi (1aed = 1,8hrk)! Prelazak s gold i spice souka na stranu gdje se nalazi Bastakiya i Al Seef (ili obratno) nikad jednostavnije i jeftinije. A ako imate malo mrvica kruha ili čipsa pored sebe bacite ga galebovima za još bolje fotke 😉
dubai na budžetu
 • Barasti beach bar – upad je besplatan, imaju plažu, bazen, bar i restoran, nema minimalne potrošnje kao uvjet (zbog korone ipak provjerite). Isto tako, ako želite partijati na nekom od ladies day mjesta Barasti je najjeftiniji – upad je 75aed (cca 140kn = 18€). Cure za tu cijenu piju određenu cugu, određeni broj sati u neograničenim količinama. Još jedan odličan value for money!
barasti beach club
 • Želite u pustinju na safari? Naravno da želite! Ne možete to propustiti. A opet, ne mora vam novčanik plakati. Pogledajte ponude na groupon.ae i uživajte (mogu se pronaći i za svega 65aed – cca 120kn = 15€).
desert safari dubai

Što jesti a ne bankrotirati?

 • Jesti se naravno mora… Ako se želite i barem jednom možete počastiti hranom u nekom ‘finom’ restoranu, preporučam Al Hallab restoran u Dubai mallu. Pruža najbolji pogled i finu pristupačnu hranu. Uživat ćete, a nećete bankrotirati. Odličan value for money! Moj savjet je da naručite i isprobate nekoliko hladnih i toplih predjela. Ako želite i glavno jelo, podijelite ga na dvije osobe. Bit će vam i više nego dovoljno vjerujte mi. 🙂
al hallab dubai mall
 • Dalje, što se tiče hrane, ako ste na budžetu i ne znate što jesti svaki dan probajte sljedeće. Supermarketi prodaju kuhanu hranu… U Dubai mallu to je supermarket Waitrose. Kupite ručak i sjednite na livadu uz fontane… U Mall of Emirates to je Carrefour.
 • Libanonski fast food Zataar w Zeit kao preporuka. Shawarme, pomfri sa sirom, wrapovi, burgeri, salate, pizze… Najskuplji obrok košta oko 40-45aed (cca 70hrk = 10€)
zataar w zeit dubai
 • Ljubitelji indijske i pakistanske kuhinje uživat će u Karachi Darbar ili Pak Darbar, te Ravi restoranima za cca 25aed (cca 45hrk = 6€). Pogledajte lokacije svih navedenih mjesta i planirajte unaprijed.
 • Za milijun drugih foodie savjeta zapratite profil @thedubailist.

Nadam se da će vam ovi savjeti pomoći u planiranju putovanja, čak i ako niste na budžetu. Puno je još toga u ovom gradu što se može raditi i vidjeti za manje novaca nego što se možda misli, ali ovo su neke od najbitnijih stvari.

Tea

You could also be interested in:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *