Što raditi i posjetiti u Bernu i okolici (a nije besplatno 😉 nova je tema s obzirom da sam vam u prethodnoj otkrila neke ideje koje možete raditi potpuno besplatno! U Švicarsku ne možete doći, a ne posjetiti neke od dolje navedenih lokacija. Sačuvajte si zato ovaj i prethodni post kako biste kombinacijom ponuđenih ideja isplanirali odličan provod u ovom dijelu Švicarske.

6 ne baš tako besplatnih ideja u Bernu

  1. Vođena tura Zytglogge za ljubitelje satova.
  2. Gdje je živio Albert Einstein u vrijeme kada je otkrio Teoriju relativnosti.
  3. Isprobajte fondue od sira u Marzilibrücke restoranu.
  4. Posjetite povijesni muzej ili interaktivni muzej telekomunikacija.
  5. Počastite se cugom u rooftop baru Attika u hotelu Bern s pogledom na grad.
  6. Odaberite jednu od vođenih tura po starom gradu i naučite najvažnije o Bernu.
što raditi u Bernu
Einstein house i Attika rooftop bar

4 ne baš tako besplatne ideje u okolici Berna

  1. Izlet u Alpe na Plavo jezero (Blausee) vlakom ili autom.
  2. Izlet u Emmentaler Cheese Village gdje možete vidjeti kako se radi sir, napraviti svoj, kupiti gotove proizvode, ručati u restoranu a djeca dodatno uživati na igralištu.
  3. Cjelodnevni izlet na Ženevsko jezero vlakom ili autom – gradići Vevey i Montreux.
  4. Posjetite jednu od tvornica čokolade na oko sat vremena udaljenosti od Berna u kojima možete napraviti i vlastitu čokoladu! Camille Bloch – Courtelary ili Maison Cailler – Broc. Dok Funky chocolate club – Interlaken nije tvornica čokolade poput navedene dvije, ali možete se okušati u izradi čokolade na jednoj od radionica.
što posjetiti u okolici Berna
Blausee i Montreux

EXTRA IDEJA – let balonom iznad sela u okolici Berna!

Ovih 10 savjeta i ideja što raditi i posjetiti u Bernu i okolici dijelim jer sam većinu sama posjetila, dok je ostatak još uvijek na to-do listi. 

Među nabrojanim aktivnostima nisam navela niti jednu sportsku, ali zar je to uopće potrebno pisati kada su planine svugdje oko vas? Hiking, skydiving, paragliding, vodene aktivnosti na jezerima, biciklizam… you name it! 

Opcija izleta van grada ima nebrojeno jer su bernske Alpe zbilja blizu, ali odabrala sam one koje su najjednostavnije za nekoga tko prvi puta dolazi ovdje. 

Većina turista odsjeda u Zurichu pa u Bern dođu na jednodnevni izlet. I to je opcija, naravno. Ali ako odlučite posjetiti Bern i stacionirati se ovdje na 4,5 dana nadam se da će vam ove ideje pomoći pri organizaciji. Također, prije dolaska u Bern, možete pročitati i neke najosnovnije informacije o gradu kao i zanimljive ‘fun facts’. 😉 

Tea

You could also be interested in:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *