2020.godina po mnogo toga je bila posebna godina. Ne nužno dobro posebna, ali drugačija. Tako je i ovo prva godina da sam imala poprilično slobodnog vremena za pripremu oko Božića. Nakon dugo vremena. Htjela sam kreativan Božić.

Kreativan Božić podrazumijeva kreativne poklone, pakiranje poklona, hranu i izgled blagdanskog stola. Sve slikice možete vidjeti i na mom Instagram profilu Comeflywithmeblog, naravno. 🙂

Nisam kreativna na takav način, pa nisam imala vremena o tome prije ni razmišljati. 2020.godina donijela mi je to vrijeme, ali i pregršt inspiracije. Što putem Instagrama ili Pinteresta gdje se nalazi jako puno poprilično kreativnih osoba. Što putem kataloga trgovina za prodaju namještaja!

Kreativni pokloni

Jedan od kreativnih poklona ovog kreativnog Božića bio je bor na platnu od ukrasnih kuglica. Inspiriran prošlogodišnjim diy projektom Matee Halilović. Poklon je bio za našu bakicu i jako ga je jednostavno bilo napraviti. Upute pogledajte na Mateinom blogu.

kreativan božić

Ista osoba zaslužna je i za ideju o umatanju nekih poklona s mekanim pompom lopticama. Nešto što meni samoj ne bi palo napamet ni za sto godina. Zbog čega je ovaj moj kreativan Božić bio još kreativniji. 🙂 Jedan od tih poklona je i travel poklon s ove liste.

božićni pokloni

Kreativan božićni stol

S obzirom da je naša familija raspršena u nekoliko država, ove godine svi smo trebali biti doma za Božić. Ali, korona… Svejedno sam se pripremala kao da će nas biti puno za stolom. Točnije, pripremala sam izgled božićnog ručka, odnosno dekoracije stola za ručak. Kreativan božićni stol već mi je duže vrijeme želja, ali nikako ju nisam uspijevala ispuniti. Zato sam si zacrtala da ću to napraviti ove godine!

kreativan božićni stol
Kreativan božićni stol

Stolnjak sa šljokicama već sam imala, a ostalo sam malo pomalo kupovala kroz zadnja dva mjeseca. Ukrasi i posuđe su redom iz Emmezete, Pepca, Ikee, Momaxa, Kika, Konzuma… Sve po prilično prihvatljivim cijenama. Stol smo iz blagavaone pomakli u dnevni boravak bliže boru da nam bude ljepša atmosfera. Zlatni beštek na kraju nisam nabavila, iako bi se odlično uklopio. Kartice s imenima mi nisu trebale jer nas je na kraju bilo samo troje za stolom, iako su i one bile u planu. Možda bih idući put ubacila malo zelenila na stol, postavila nekakav viseći ukras iznad stola, ali zato služi iduća godina. 🙂

kreativan božićni stol

Kreativna hrana

Eksperimentirala sam i s nekim slasticama. Kreativan Božić znači i kreativnu hranu na stolu zar ne? Rastopljeni snjegovići ideja su s Pinteresta koja mi baš i nije najbolje ispala, ali za to krivim nedostatak ‘pravih’ sastojaka. Brownie raindeers su ideja još jedne kreativke s Instagrama, Lede Bosnić na čijem blogu možete pogledati kako se pripremaju. Bez obzira na izgled sve se skoro pojelo! Gosti još uvijek kapaju jedan po jedan pa ima vremena da se sve pojede do kraja. 😀

kreativan božić slatkiši

Kako vam se čini? Za prvi put uopće nije loše, a iduće godine definitivno nastavljam s kreativnim Božićem! (neke ideje su već spremljene i čekaju, još samo 364 dana…)

Sretan Božić dragi moji, nadam se da ste ga lijepo proveli ili tek budete…

Kreativan Božić

You could also be interested in:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *